Система спостереження за довколишнім середовищем на основі аналізу наборів зображень - Лопатінський, А. А. (My University, 2022)
Обʼєктом роботи є зображення з обʼєктами для моніторингу та набор тренувальних даних. Метою роботи є розробка системи спостереження за навколишнім середовищем за аналізом набору зображень (потенційно знятих на камеру спостереження) на прикладі завантаженого фото та розпізнавання на ньому об`єктів та їх пошкоджень. Система реалізована у вигляді web-додатку, який проводить ідентифікацію обʼєктів на фото за допомогою побудованої моделі та набору тренувальних даних. Далі виконує розпізнавання дефектів з подальшим їх маркуванням. Інтерфейс програми дозволяє додати обʼєкти для моніторингу та тренувальні набори даних. Програма реалізує сучасні алгоритми компʼютерного зору. Результат роботи програми − це марковане вхідне зображення з виявленими дефектами
Keywords: розпізнавання образів; згорткова нейронна мережа; сегментація зображень; згортковий шар; маркування обʼєктів зображення; архітектура mobilenet