Розробка кіберфізичної системи моніторингу технологічних процесів на виробництві - Кулак, Є. В. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – процес контролю за параметрами технологічних процесів на виробництві. Предмет дослідження – методи, алгоритмічне та програмне забезпечення контролю параметрів технологічного виробництва. Метою роботи – розробка модуля моніторингу параметрів температури для підвищення точності виконання теплових режимів. Методи розробки та апаратне забезпечення: 3D-моделювання складових компонентів системи, дослідження параметрів апаратних компонентів системи, налагодження та калібрування датчиків температури, вологості, освітлення, наявності газів та ін., створення веб-інтерфейсу для зручного управління системою та відстеження параметрів; середовище проектування схеми електричної принципової та друкованих плат – DipTrace. Області застосування – розроблений макет системи може бути використаний як готова система контролю параметрів на виробництві, завдяки універсальності можливе використання у побутових та аграрних цілях. Також альтернативний варіант використання в якості навчального макету для відображення функціональних можливостей електроніки та інтернету речей.
Keywords: контроль параметрів технологічного виробництва; інтернет речей; калібрування датчиків