Ефективність сучасних способів друку в етикетковому виробництві - Слуцкін, М. В.; Дейнеко, Ж. В.; Вовк, О. В.; Манаков, В. П. (Українська академія друкарства, 2025)
У статті надано комплексний аналіз сучасних технологій виготовлення ети-кеткової продукції з урахуванням особливостей цифрового, флексографічного, оф-сетного та комбінованого друку. Проведено аналіз послідовності технологічних етапів виконання замовлення, виявлено чинники, що впливають на тривалість ви-роб ничого циклу та якість готової продукції. Описано специфіку поліграфічного про цесу на всіх етапах – від вибору матеріалів та способу друку до післядрукарської об робки та висікання. Особливу увагу приділено критеріям вибору оптимального способу друку залежно від характеристик замовлення: тиражу, матеріалу, тер-мінів виконання та кольорової гами. На прикладі реальних виробничих задач розглянуто критерії вибору оп ти-мального способу друку. Результати дослідження можуть бути використані для удосконалення організації виробництва на поліграфічних підприємствах та об-ґрун тування вибору оптимальної технології друку етикеткової продукції. Визна-чено економічну ефективність, часові витрати та технічні переваги кожного спо собу. Запропоновано рекомендації щодо оптимізації виробничих процесів, що мо жуть бути впроваджені у практику поліграфічних підприємств.
Keywords: етикеткова продукція; цифровий друк