Дослідження, проєктування та розробка програмних компонентів для системи зберігання та передачі конфіденційної інформації - Рагулін, О. Є. (My University, 2025)
Об'єктом дослідження є системи передачі медичної інформації, які забезпечують ефективний обмін даними між медичними закладами, фахівцями та пацієнтами з урахуванням необхідності гарантування конфіденційності, цілісності та доступності цих даних. Предметом дослідження є методи та інструментальні засоби проєктування та розробки програмних компонентів, необхідних для побудови захищених систем обміну медичною інформацією. Метою роботи є підвищення рівня конфіденційності, цілісності та доступності медичної інформації шляхом проєктування та реалізації програмних компонентів, які забезпечують надійний і безпечний обмін цією інформацією між усіма учасниками медичного процесу. Результати роботи свідчать про значний потенціал застосування децентралізованих технологій для вирішення актуальних проблем в галузі охорони здоров'я. Розроблена система дозволяє підвищити ефективність медичного обслуговування, покращити координацію лікування пацієнтів, забезпечити точність діагностичних даних та прискорити доступ до важливої медичної інформації. Впровадження таких рішень може суттєво змінити підходи до зберігання та обміну медичними даними, сприяючи формуванню безпечного цифрового середовища в сфері охорони здоров'я.
Research, Design, and Development of Software Components for a System for Storing and Transmitting Confidential Information
Keywords: медична інформаційна система; блокчейн; Ethereum; smart-contract