Впровадження електроерозійних верстатів з ЧПК в розумне виробництво - Зибенко, О. О. (ХНУРЕ, 2023)
Системи ЧПК (числове програмне керування) відіграють надзвичайно важливу роль у керуванні електроерозійними верстатами (EDM) та процесами їх обробки. Дотепер існуючі системи ЧПК не забезпечують достатньої відкритості, яка б дозволяла дослідникам та інженерам розширювати свої можливості та функціональні можливості у відповідь на зростаючі вимоги інтелектуального виробництва; з іншого боку, перетворення машини EDM, виготовленої малими та середніми верстатобудівниками, на розумну виробничу систему ніколи не було легкою роботою. Для вирішення проблем і подолання труднощів, які блокують шлях до інтелектуального виробництва, у цій статті розглядається платформа ЧПУ з відкритою архітектурою для верстатів EDM. Ця платформа використовує найсучасніші технології для реалізації апаратного та програмного забезпечення без шкоди для обмежень застарілих технологій.
Keywords: ЧПК; інтелектуальне виробництво; електроерозійні верстати