Порівняльний аналіз алгоритмів генерації псевдовипадкових послідовностей - Горбенко, І. Д.; Мордвінов, Р. І. (ХНУРЭ, 2012)
На сучасному етапі розвитку інформаційних технологій актуальними є проблеми захисту інформації. Захисту інформації, що зберігається в електронному вигляді, реалізується криптографічними методами. Для функціонування цих методів необхідно виконувати управління ключовими даними, а саме генерування ключів та параметрів. At the present-day stage of IT progress information security becomes increasingly important. The main methods of information security are cryptographic methods. To function such methods require using key data management, namely, generation of keys and parameters.
Keywords: випадкова послідовність; генератор випадкових послідовностей; псевдовипадкова послідовність; детермінований генератор випадкової послідовності; random sequence; random sequence generator; pseudorandom sequence