Оцінка дискримінантних характеристик методу комп'ютерної ольфактометрії при визначенні респіраторно-ольфакторних порушень - Аврунін, О. Г.; Носова, Я. В.; Худаєва, С. А. (ПДТУ, 2019)
Проведено статистичну обробку результатів діагностики, що підтверджує адекватність моделі незалежної статистичної верифікації та дає можливість використовувати запропонований метод при якому в повітряному тракті риноманометра встановлюється одоривектор, а пацієнту пропонується виконати дихальні маневри при фіксуванні моменту часу, при якому досягається нюхальна чутливість з послідуючим визначенням енергетичних характеристик дихання, для функціональної діагностики тдихально-нюхових порушень і тестування респіраторно-нюхової чутливості.