Математична модель оцінки фінансової безпеки підприємства - Самков, В. В. (My University, 2020)
Метою роботи є розвиток теоретичних та методичних підходів і розробка практичних рекомендацій щодо моделювання оцінки фінансової безпеки підприємства. Для досягнення мети вирішено основні задачі: вивчено теоретичні основи фінансової безпеки підприємства; проведено аналіз та оцінку фінансової безпеки підприємства; визначено напрями удосконалення забезпечення фінансової безпеки та запропоновано стратегію забезпечення фінансової безпеки. Основні результати дослідження: визначено теоретико-суттєва характеристику понять «фінансова безпека»; досліджено сучасні методики оцінки фінансової безпеки; проаналізовано стан фінансової безпеки на підприємстві; побудовано модель впливу макроекономічних показників розвитку економіки на фінансову безпеку підприємства; побудовано модель ідентифікації та оцінки загроз фінансовій безпеці підприємства; надано методичні рекомендації щодо забезпечення розвитку фінансової безпеки підприємства.
Keywords: фінансово-економічна безпека; протидія загрозам; фінансовий стан