Особливості праці жінок на підприємствах вугільної промисловості - Трофименко, М. С. (Право, 2014)
У статті досліджуються проблеми правового регулювання праці жінок на вугільних підприємствах, а саме: ретельному правовому аналізу піддається питання гендерної рівності в частині допуску жінок до виконання підземних робіт та відповідність правових положень Кодексу законів про працю України до положень Конвенцій Міжнародної організації праці з питань застосування праці жінок при виконанні підземних робіт. Обрана тема розкривається шляхом аналізу історичного досвіду, міжнародно-правових актів та чинного національного законодавства. Також на основі зроблених висновків даються пропозиції щодо вдосконалення чинного трудового законодавства. // The article deals with the problems of legal regulation of women in coal enterprises, namely: a thorough legal analysis exposed to gender equality in terms of the admission of women to execute underground work and the compliance of the legal provisions of the Code of Labor Laws of Ukraine to the provisions of the Convention of the International Labor Organization on the Application of Women's Labor Convention when underground work is performed. The chosen topic is revealed by analyzing historical experience, international legal acts and current national legislation. Also, on the basis of the conclusions made, proposals are given to improving the current labor legislation.
Keywords: вугільна промисловість; особливості праці жінок; coal industry; features of women's work