Модель стратегії розвитку машинобудівних підприємств за умов незбалансованої економіки - Стойка, О. В. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження є стратегічна діяльність підприємств машинобудування за умов незбалансованої економіки. Предметом дослідження є моделі розробки стратегії розвитку машинобудівних підприємств. Мета дослідження полягає у розвитку теоретико-методологічного забезпечення та практичних рекомендацій щодо організації процесу формування стратегій розвитку підприємства. Розкрито економічну сутність розвитку підприємства як відкритої соціально-економічної системи. Наведено теоретико-методологічні засади процесу формування стратегії розвитку підприємства. Проаналізовано збалансовану систему показників як ефективний інструмент формування стратегії розвитку підприємства. Досліджено сучасні тенденції розвитку машинобудівного комплексу України. Проаналізовано стан машинобудівної галузі Харківської області. Здійснено техніко-економічну характеристику машинобудівних підприємств. Визначено загальний рівень розвитку машинобудівних підприємств. Визначено загальний рівень сприятливості зовнішнього середовища до розвитку підприємств. Сформовано стратегії розвитку підприємств. Надано методичні рекомендації щодо організації процесу формування стратегій розвитку підприємств. Здійснено економічне обгрунтування розробки.
Model of Machine-Building Enterprises Development Strategy in Terms of Unbalanced Economy
Keywords: стратегія розвитку; машинобудівний комплекс; незбалансована економіка; таксономічний аналіз; development strategy; machine-building complex; unbalanced economy; taxonomic analysis