Розробка програмного модуля систем автоматизації робота для знищення вибухонебезпечних предметів - Коваль, Т. Ю. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності знищення вибухонебезпечних предметів у системі гуманітарного розмінування. Об'єктом розробки – процес автоматизації робототехнічних комплексів для ідентифікації та знищення вибухонебезпечних предметів у системі гуманітарного розмінування. Предмет розробки – програмний модуль системи автоматизації робототехнічних комплексів для знищення вибухонебезпечних предметів. Для розробки програмного модуля системи автоматизації робота для знешкодження вибухонебезпечних предметів було проаналізовано основні види вибухонебезпечних предметів. Були розглянуті найпоширеніші методи виявлення вибухонебезпечних предметів за допомогою робототехнічних комплексів. Розроблено програмний модуль системи автоматизації робота для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Основна сфера застосування робототехнічних комплексів – роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів у системі гуманітарного розмінування.
Keywords: вибухонебезпечний предмет; робототехнічний комплекс; гуманітарне розмінування