Дослідження методів сегментації та вбудови зображень для створення віртуальних сцен - Ушаков, В. В. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є сегментація екземплярів та матування зображення. Предмет дослідження – алгоритми згорткової нейронної мережі на різних наборах даних для підготовки до матування зображення та вбудови віртуальних сцен. Метою дослідження є аналіз існуючих рішень для сегментації екземплярів та алгоритмів згорткової нейронної мережі для матування зображень, їх вдосконалення, створення нових методів. Дослідження, що будуть проведені, базуватимуться на результатах навчання моделей за готовими наборами даних, булевій алгебрі, згортковим нейронним мережам. Методи розробки базуються на наступних мовах та технологіях: Python, Tensorflow, Caffe, open-cv, numpy. У результаті роботи проаналізовано та досліджено різні методи сегментації та набори даних для отримання моделей, описано та досліджено алгоритми згорткової нейронної мережі для отримання тримапу зображення, сформовані загальні рекомендації щодо організації та роботи з сегментацією екземплярів та матування зображень
Keywords: комп’ютерний зір; розпізнавання образів; матування зображення; OPENCV; R-CNN; TENSORFLOW; сегментація; PYTHON; штучний інтелект; нейронна мережа; набір даних