Інтеграція текстової інформації на основі семантичного аналізу з використанням великих графів - Вахрушина, Г. В. (ХНУРЕ, 2019)
Об'єкт дослідження – інтелектуальний аналіз потоків текстових даних. Предмет дослідження – семантичне представлення текстової інформації, що подана природною мовою. Мета роботи – розробка та імплементація методу аналізу та інтеграції текстової інформації, використовуючи інструменти роботи з семантичними мережами. У ході роботи були досліджені існуючі літературні джерела за темою, проаналізовані сучасні підходи до рішення проблеми, спроектовано та втілено метод обробки інформації, що базується на використанні графових структур для синтезу джерел природної мови.
Keywords: великі графи; інтеграція інформації; інтелектуальний аналіз даних; обробка природної мови; семантична мережа; семантичний аналіз