Оцінювання ефективності використання інструментів управління власним капіталом банку для забезпечення конкурентоспроможності - Ачкасова, С. А.; Дмитрієнко, О. А. (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022)
Для оцінювання ефективності використання інструментів управління власним капіталом банку в умовах забезпечення конкурентоспроможності виділено такі критерії вибору: терміновість; транспарентність; цільовий ефект. Оцінюванню підлягали: блок А – горизонтальні злиття та поглинання, блок В – емісія акцій, блок С – спрямування нерозподіленого прибутку. Отримані результати використання СППР Decision Making Helper для прийняття рішення щодо оцінювання ефективності використання інструментів управління власним капіталом банку для забезпечення конкурентоспроможності свідчать, щонайбільшу пріоритетність мають горизонтальні злиття та/або поглинання