Економіко-правове забезпечення розвитку інноваційного процесу в умовах викликів воєнного стану - Внукова, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2024)
Дослідження присвячено основним засадам визначення викликів воєнного стану на розвиток інноваційного процесу. Розглянуто сучасні підходи науковців до оцінки впливу воєнного стану на інноваційний процес. Проаналізовані підходи мають значення для мотивування щодо розвитку інноваційного процесу. Останні тенденції з розвитку інновацій зумовлені змінами впливу воєнного стану у пріоритетах формування нової промислової політики не тільки ЄС, але й інших країн світу. Оцінка висхідного тренду зацікавленості інноваційним процесом у світі показала лідерство країн Африки і Азії. The study is devoted to the basic principles of determining the challenges of martial law to the development of the innovation process. Modern approaches of scientists to the assessment of the influence of martial law on the innovation process are considered. The analyzed approaches are important for motivating the development of the innovation process. The latest trends in the development of innovations are due to changes in the state of war in the priorities of the formation of a new industrial policy not only of the EU, but also of other countries of the world. The assessment of the upward trend of interest in the innovative process in the world showed the leadership of the countries of Africa and Asia.
Keywords: інноваційний процес; воєнний стан; пошукові запити; innovation process; martial law; search queries