Аналіз громадської думки методами обробки природної мови (NLP) - Зюкін, Д. С. (My University, 2025)
У роботі створено програмний інструмент, який дозволяє завантажувати набори даних із текстовими відгуками, виконувати аналіз тональності текстів за допомогою бібліотек NLP (VADER, TextBlob, Transformers, spaCy, Stanford NLP), а також порівнювати отримані результати. Проведено тестування інструменту на наборах даних з платформи Kaggle. Новизна роботи полягає у реаліза ції підходу до інтегрованого порівняння результатів роботи різних NLP бібліотек у рамках одного програмного продукту. Розроблений інструмент може бути використаний для аналізу відгуків у бізнесі, маркетингових дослідженнях, соціології, а також у навчальному процесі для практичного ознайомлення з методами NLP.
Keywords: обробка природної мови; аналіз громадської думки; відгуки користувачів; тональність текстів