Математическая модель процесса определения адаптационных возможностей ребенка с атопическим дерматитом - Высоцкая, Е. В.; Клименко, В. А.; Порван, А. П.; Трубицин, А. А.; Довнарь, А. И. (My University, 2019)
Представлена математична модель визначення адаптаційних можливостей дитини з атопічним дерматитом, яка відображає процеси, супутні захворюванню. Її використання дозволяє більш глибоко зрозуміти механізми виникнення атопічного дерматиту у дітей та підлітків і визначити шляхи спрямованого впливу синхронізації взаємообумовлених відносин морфофункціональних утворень цілісної системи їх взаємодії. Розробка моделі спрямована на створення методу дослідження даної патології, який дозволить виявити ті особливості формування і протікання захворювання, які складно виявити у прямих емпіричних дослідженнях, а також кількісно виразити і об'єктивізувати зміни функціонального стану хворих з різним ступенем тяжкості АД, виявити вплив різних чинників на інтенсивність відновних процесів організму. The article presents a mathematical model for determining the adaptive capabilities of a child with atopic dermatitis, which reflects the processes that accompany the disease. The mathematical model allows to understand more deeply the mechanisms of atopic dermatitis in children and adolescents. The method of investigation of the pathology will allow to reveal those features of the disease that are difficult to detect in direct studies, and also numerically evaluate the index of changes in the functional state of patients with atopic dermatitis, to determine the influence of various factors on the patient's recovery.
Keywords: атопический дерматит; адаптационные возможности организма; теория непрерывного культиватора-хемостата; относительная результативность процесса