Програмні засоби моніторингу корпоративної комп’ютерної мережі - Шевченко, Д. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та реалізація програмних засобів моніторингу корпоративної комп’ютерної мережі з використанням сучасних інструментів аналізу, зокрема Matlab для моделювання й обробки даних та Google Colab для хмарної візуалізації та інтерпретації результатів, що дозволяє підвищити якість контролю та своєчасного реагування на порушення в роботі мережевої інфраструктури. У ході виконання кваліфікаційної роботи було реалізовано програмні засоби моніторингу корпоративної комп’ютерної мережі, які передбачають інтеграцію локального інструментарію Matlab із хмарними засобами обробки даних у середовищі Google Colab. Застосування багаторівневої архітектури моніторингу забезпечило послідовний перехід від збору первинних даних до їх аналітичної інтерпретації, що дало змогу не лише виявляти поточні аномалії, а й формувати основи для прогнозного аналізу стану мережі.
Software Tools for Monitoring a Corporate Computer Network
Keywords: агрегація даних; аналіз аномалій; виявлення аномалій; візуалізація даних; втрати пакетів