Методи балансування навантаженням каналів комп'ютерних мереж - Соболь, Г. Ю. (My University, 2024)
У волоконно-оптичних комунікаціях мультиплексування за довжиною хвилі (WDM) стало домінуючою технологією, яка забезпечує неймовірний інтелект і масштабованість в оптичних мережах. Мета кваліфікаційної роботи – розробка моделей та методів балансування інформаційними потоками в WDM мережах. Робота зосереджена на алгоритмі маршрутизації світлового шляху із гарантованим QoS і призначенням довжини хвилі, який забезпечує кращі результати також щодо ймовірності блокування.
Methods for Load Balancing of Computer Network Channels
Keywords: WDM; відновлення; топологія; мережа з маршрутизацією за довжиною хвилі; мультиплексор