Розробка мінно-пошукового мобільного робота на повітряній подушці - Кузьменко, О. С. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка експериментального макету мобільного робота на повітряній подушці для підвищення ефективності пошуку вибухонебезпечних предметів. Об’єкт роботи – процес виявлення вибухонебезпечних предметів за допомогою мінно-пошукового мобільного робота. Предмет роботи – методи, алгоритмічне та програмне забезпечення системи керування мінно-пошукового робота на повітряній подушці. В даній кваліфікаційній роботі проведено аналіз сучасних мінно- пошукових роботів, їх систем керування та методів виялвення вибухонебезпечних предметів. Проведено аналіз апаратних модулів. На базі проведеного аналізу – обрано відповаідні апаратні модулі. Розроблено схему підключення та 3D-моделі конструкційних деталей мінно-пошукового мобільного робота, та зібрано макет. Наступним етапом було розроблено загальний алгоритм роботи мінно-пошукового робота. На базі алгоритму розроблено програму на мові С/С++ для ESP-32-CAM.
Keywords: мінно-пошуковий мобільний робот; пошук вибухонебезпечних предметів; ESP-32-CAM