Оптимизація розробки 3D-моделі для мобільної гри - Ковальова, Д. Ф. (My University, 2021)
В роботі розглянуто проблеми індустрії мобільних ігор, проведено аналіз сучасних аналогів мобільних ігор та корисних засобів для спрощення оптимізації моделей. На основі виявлених проблем та існуючих методів сформульовано рекомендації щодо оптимізації 3D-моделей для мобільних пристроїв. Відповідно до опитування та аналізу процесу рендерингу виявлено основні критерії оцінки для моделей мобільних ігор. Розроблено декілька 3D-моделей для проведення дослідження та обрано метод проведення дослідження. На основі обраних критеріїв оцінено моделі у 3D-редакторі та рушії гри. Результати експерименту проаналізовано та на основі них складено висновки. Таким чином, було розроблено сучасні рекомендації щодо оптимізації 3D-моделей для мобільних ігор.
Keywords: 3D модель; uv-розгортка; полігон; рендерінг; концепт-арт; текстура; unity 3D