Система клімат контролю у приміщенні на базі Adruino Uno - Антипенко, І. А. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка доступної та надійної системи клімат-контролю для житлових і робочих приміщень, яка на базі мікроконтролера Arduino UNO поєднує датчики температури, вологості, атмосферного тиску та горючих газів, відображає дані на LCD-дисплеї, дозволяє користувачеві налаштовувати поріг увімкнення вентилятора за допомогою кнопок та зберігає вибрані параметри в EEPROM і своєчасно попереджає про небезпечні відхилення за допомогою світлодіодів і звукового сигналу. У межах роботи проаналізовано сучасні системи клімат-контролю, сформульовано технічне завдання, підібрано апаратну базу, розроблено програмний код мовою C++ у середовищі Arduino IDE, зібрано та протестовано макет, перевірено точність вимірювань, працездатність індикації й стабільність керування вентилятором, а також визначено напрямки подальшого вдосконалення системи у майбутньому.
Keywords: Arduino; LCD; температура; вологість; тиск; газ; реле; EEPROM