Правове регулювання діяльності комерційних цифрових платформ - Кохан, В. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукова робота присвячена правовому регулюванню комерційних цифрових Наукова робота присвячена правовому регулюванню комерційних цифрових платформ. Автором зазначається порядок створення комерційних цифрових платформ. У статті розглянуті правові проблеми, які вникають у зв’язку з функціонуванням цифрових платформ, зокрема, забезпечення рівного доступу до платформи, недопущення монополії на ринках цифрової платформи, розвиток нових форм зайнятості через цифрові платформи, забезпечення інформаційної безпеки, конфіденційності особистих даних користувачів платформ. У статті наводяться моделі монетизації діяльності цифрових платформ. // The study is devoted to the legal regulation of commercial digital platforms. The author consider the procedure of creating commercial digital platforms. The article deals with the legal issues connected with the functioning of digital platforms, in particular, ensuring equal access to the platform, preventing monopolies in digital platform markets, developing new forms of employment through digital platforms, information security, confidentiality of personal data of platform users. The article gives an information of models of monetization of digital platforms.
Keywords: комерційні цифрові платформи; правове регулювання; оператор цифрової платформи; модель монетизації діяльності цифрових платформ; commercial digital platforms; legal regulation; digital platform operator; model of monetization of digital platforms