Кизіма, Д. М.2019-06-182019-06-182019Кизіма Д. М. Дослідження показників якості горілчаних напоїв : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 152 -Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / Д. М. Кизіма ; керівник роботи проф. Семенець В. В. ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки, кафедра Метрології та технічної експертизи. – Харків, 2019. – 76 с.http://openarchive.nure.ua/handle/document/9442Об’єкт дослідження – розробка програми сертифікаційних випробувань горілок та горілок особливих. Мета роботи – розглянути історію виникнення горілок, основні показники якості, технологічні стадії виробництва, асортимент та фальсифікацію горілок. Приведено багаторівневу класифікацію показників якості горілок, технологію виробництва. Розроблено методику визначення міцності горілок. Розроблено процедуру оцінювання невизначеності вимірювань під час проведення випробувань горілки. Research object – is development of the program of certification tests of vodka and special vodka. Purposes of work – to consider history of origin of vodka, basic indexes of quality, technological stages of production, assortment and falsification of vodka. Multilevel classification of indexes of quality of vodka, technology of production, is resulted. The method of determination of fortress of vodka is developed. A procedure for estimating of the measurements uncertainty evaluation when testing vodka has been developed.ruоцінка якостігорілкиметрологіяміцністьтехнологія виробництваДослідження показників якості горілчаних напоївOther