Розробка системи автоматизації для моніторингу з використанням бездротових мереж - Бірюков, О. О. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – процес збору та аналізу зібраних даних у бездротовій сенсорній мережі. Предмет розробки – автоматизована система збору даних у бездротових сенсорах мережах. Методи розробки –теоретичний аналіз технічної літератури з проблеми дослідження, а також систематизація та узагальнення попередніх досліджень в області розробки програмного забезпечення та моніторингу даних. Метою даної кваліфікаційної роботи є розробка програмно-апаратного модуля збору даних у бездротових сенсорах мережах. У роботі було проведено аналіз сучасних технологій зберігання даних, хмарні і локальні сховища, вибрано та обґрунтовано технічні засоби для створення системи, побудовано архітектуру програмно-апаратного модуля, розроблено систему моніторингу виробничих даних.
Keywords: автоматизована система збору даних; хмарні технології; хмарні сховища