Управління багатоступеневими нелінійними об'єктами із невизначеними параметрами - Шматько, Д. А.; Кравченко, С. О. (ХНУРЕ, 2025)
У статті розглядаються особливості управління робототехнічними системами в контексті вимог Індустрії 4.0 і переходу до Індустрії 5.0. Розглянуто структуру, принципи функціонування систем управління, методи підвищення точності та динамічної стабільності в умовах невизначеності зовнішнього середовища та варіабельності параметрів об'єктів управління.
Keywords: робототехнічна система; об’єкт управління; принципи управління; адаптивна система