Розробка та дослідження методу розпізнавання облич для систем безпеки на базі результатів проведеного аналізу сучасних методів детектування та розпізнавання об’єктів - Ковтуненко, А. Р. (My University, 2021)
Робота присвячена розробці та дослідженню методу розпізнавання облич для систем безпеки на базі результатів проведеного аналізу сучасних методів детектування та розпізнавання об’єктів. Метою дослідження існуючих методів детектування та класифікації було обрання таких, які якнайкраще задовольняють вимогам систем безпеки для середніх підприємств, та створення із обраних методів pipeline для вирішення задачі розпізнавання облич у реальному часі. Для порівняльного аналізу було обрано методи детектування: MTCNN, FaceBoxes, DSFD, RetinaFace, CenterFace, SCRFD та методи класифікації SVM та FAISS. Для проведення досліджень були створені власні датасети та використані існуючі. За результатами досліджень було розроблено програмних застосунок розпізнавання облич для системи безпеки підприємства. Було використано мови: С++, JavaScript; бібліотеки: OpenCV, React.
Keywords: RETINAFACE; ARCFACE; детектування облич; розпізнавання облич; нормалізація облич; EMBEDDINGS; LANDMARKS; SVM; FAISS; WIDER FACE; датасет; порівняння швидкодії; CNN; MTCNN; FACEBOXES; DSFD; SCRFD; CENTERFACE