Дизайн фреймворку аналізу даних щодо плинності кадрів методами Data Mining - Манакова, Н. О.; Євдокімов, А. А.; Манаков, В. П.; Циганенко, І. І. (ХНУРЕ, 2017)
В роботі проведено огляд методів Data Mining, для рішення кадрових питань, зокрема прогнозування «наміру звільнитися». Розуміння того які з факторів вплинули на рішення працівника звільнитися, або навпаки залишитися, незважаючи на те, що він мав намір звільнитися, дуже важливо для вибудовування кадрової політики підприємства. В цій роботі ми зосереджені на прогнозуванні «наміру звільнитись», що є скоріше когнітивним чим кількісним поняттям, тим самим ускладнюючи математичний вимір. Розроблений дизайн фреймворка дослідження готовності до звільнення за власним бажанням економічно активних верств населення. цей фреймворк призначений для вивчення взаємозв’язку між соціальним обміном і особистістю в прогнозуванні наміру звільнитися.
Keywords: оборот кадрів; плинність кадрів; рух персоналу; Data Mining