Проблеми організаційно-правового забезпечення управління в сфері використання та охорони земель - Ігнатенко, І. В. (Право, 2017)
Функціональна діяльність органів місцевого самоврядування з управління у сфері використання та охорони земель має безліч напрямів, які постійно змінюються, наповнюються новим змістом з урахуванням державної земельної політики. Однак основні напрями цієї діяльності можна виділити. Це функції планового використання та охорони земель, розподілу і перерозподілу земель, економічна та функція земельного контролю. Віднесення цих функцій до основних обґрунтовано тим, що вони охоплюють найбільш важливі напрями діяльності органів місцевого самоврядування з управління у сфері використання та охорони земель. Крім того, необхідно враховувати, що функції державного і місцевого управління у сфері використання та охорони земель складають пов’язані між собою ланки, підлеглі вирішенню єдиного завдання – забезпечення раціонального використання та охорони земель. // The functional activity of local governments in the field of land use and protection has many areas that are constantly changing, filled with new content, taking into account the state land policy. However, the main directions of this activity can be identified. These are the functions of planned use and protection of land, distribution and redistribution of land, economic and land control function. The assignment of these functions to the main ones is justified by the fact that they cover the most important areas of activity of local self-government bodies in the field of land use and protection. In addition, it should be borne in mind that the functions of state and local government in the field of land use and protection are interrelated, subject to a single task - to ensure the rational use and protection of land.
Keywords: землі у межах населених пунктів; управління землями; земельні відносини; раціональне використання; охорона земель; використання земель; органи місцевого самоврядування; комунальна власність; децентралізація; lands within settlements; land management; land relations; rational use; land protection; land use; local governments; communal property; decentralization