Застосування ансамблевих методів для класифікації часових рядів - Федоров, Д. П. (My University, 2021)
Об'єкт дослідження – часові ряди індукції флуоресценції хлорофілу. Метою роботи є побудова класифікатора часових рядів на прикладі біологічного ряду індукції флуоресценції хлорофілу. Методи дослідження: беггінг та бустінг, ансамбль класифікаторів У цій роботі проведено класифікацію біологічних часових рядів на прик-ладі показника індукції флуоресценції хлорофілу, експериментально отримані в ході дослідження набори даних, зібрані для аналізу, а потім відформатовані в робочий вигляд для зручного використання. Процес класифікації йшов за алгоритмами беггінгу та бустінгу, що дало нам досить точні результати.
Keywords: часові ряди; адаптивний бустінг; біологічні ряди; дерева приіндукция флуоресценції хлорофілуйняття рішень; ансамбль класифікаторів; випадковий ліс