Спосіб безпечної маршрутизації секретного повідомлення з оптимальним балансуванням його фрагментів за шляхами, які не перетинаються - Лемешко, О. В.; Єременко, О. С. (ХНУРЕ, 2016)
Спосіб безпечної маршрутизації секретного повідомлення з оптимальним балансуванням його фрагментів за шляхами, які не перетинаються, включає безпечну маршрутизацію секретного повідомлення від вузла-відправника до вузла-отримувача з фрагментацією за схемою Шаміра (Т, N), причому зловмиснику необхідно скомпрометувати не один шлях, а множину шляхів, за якими передаються фрагменти цього секретного повідомлення в Ad Hoc мережі. Процес розподілу фрагментів за маршрутами носить збалансований характер за рахунок використання запропонованого критерію оптимальності, що пов'язаний з мінімізацією квадратичної цільової функції, де як вагові коефіцієнти виступають ймовірності компрометації шляхів мережі
Keywords: безпечна маршрутизація; секретне повідомлення; вузол-відправник; фрагментація за схемою Шаміра