Фотосенсибілізатор для фотодинамічної терапії - Березовська, І. В.; Білаш, О. М.; Рожицький, М. М. (ХНУРЕ, 2014)
Фотосенсибілізатор для фотодинамічної терапії на основі наночасток забезпечує можливість, при його оптичному збудженні на визначену довжину хвилі, проникнення опромінення в тканини на певну глибину та генерування синглетного кисню. Для збільшення глибини проникнення опромінення в тканини та підвищення ефективності процесу генерації синглетного кисню як фотосенсибілізатор використовують напівпровідникові квантові точки типу телуриду кадмію, що збуджуються на довжині хвилі 560 нм, забезпечуючи проникнення в тканини у діапазоні від 3-7 мм.
Keywords: наночастки; фотодинамічна терапія; фотосенсибілізатор