Розробка інтелектуальної автоматичної системи виявлення та стеження на базі поворотної платформи - Зіновєєв, Я. І. (My University, 2025)
Мета дослідження – вирішення описаної проблеми за рахунок створення автоматичної системи, здатної здійснювати виявлення та стеження за об’єктами в режимі реального часу. Методи дослідження – у ході дослідження застосовувалися методи комп’ютерного зору відповідно до сучасних підходів, реалізованих у бібліотеці OpenCV та стандартах ISO/IEC 15938 (MPEG-7). Для виявлення об’єктів застосовано модель YOLOv5, яка забезпечує розпізнавання зображень в режимі реального часу. Обчислення оптимізовано з використанням TensorFlow Lite для забезпечення ефективності на вбудованих системах. Також використовувалися методи трекінгу об’єктів, стабілізації зображення, експериментальні методи та методи програмної оптимізації.
Keywords: відеопотік; стеження за об’єктами