Розробка платформи об’єднаного пошуку авторських текстів - Верепа, Д. С. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є пошук та рекомендації літературних творів у відкритих інтернет-джерелах. Метою роботи є розробка єдиної вебплатформи, що об’єднує популярні ресурси з безкоштовними авторськими текстами й надає результати пошуку та персональні рекомендації без потреби переходу на кожен вебсайт окремо. Використано принципи об’єктно-орієнтованого проєктування клієнт серверних REST-систем, методи вебскрапінгу для збирання метаданих творів. Реалізовано контентно-орієнтований підхід до формування персональних рекомендацій на основі аналізу описів, тегів і числової статистики. У результаті роботи здійснена програмна реалізація платформи для об’єднаного пошуку і рекомендацій авторських текстів з різних оригінальних джерел.
Keywords: пошуку текстів; літературний твір; збирання метаданих творів