Аналіз інформативності коефіцієнта форми сегментів фонокардіосигналу - Жемчужкіна, Т. В.; Носова, Т. В.; Гвоздецька, А. В. (НТУ «ХПІ», 2021)
Було проведено аналіз параметру складності форми сегментів S1, S2 та Murm, а також кардіоперіоду для ФКС сигналів в нормі та з шумом. Було розраховано середнє значення та медіану коефіцієнту форми кожного сегменту. Для перевірки статистичних залежностей між значеннями середнього КФ і його медіани для кожного виділеного сегменту та діагнозом було використано критерій Манна-Уітні.
Keywords: кардіоперіод; фонокардіосигнал; ФКС сигнал