Роль спортивної дипломатії у визнанні новостворених держав - Окладна, М. Г.; Щеглаков, І. Е. (My University, 2020)
В статті проаналізовано форми визнання держав. Встановлені ознаки, що притаманні кожній з форм визнання. Досліджено наукові підходи до визначення поняття «спортивна дипломатія». Надано визначення поняттю «спортивна дипломатія» та виокремлено його основні ознаки. Проаналізовано роль спортивної дипломатії у визнанні новостворених держав на основі конкретних прикладів. Наголошено на тому, що спортивна дипломатія хоча й не тягне за собою офіційного визнання, проте сприяє встановленню фактичних взаємовідносин між державами. // The article analyzes the forms of recognition of states. The features that are inherent in the forms of recognition are established. Scientific approaches to the definition of "sports diplomacy" are investigated. The definition of the concept of "sports diplomacy" is provided and its main features are distinguished. The role of sports diplomacy in recognition of newly created states based on specific examples is analyzed. It is emphasized that a sports diplomacy although it does not entail official recognition, but contributes to the establishment of actual relationships between states.
Keywords: спортивна дипломатія; спортивні заходи; Косово; sports diplomacy; sports events; Kosovo