Розробка та моделювання опорно-рухової системи зооморфного робота - Волобуєв, В. С. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес руху опорно-рухової системи зооморфного робота. Предмет дослідження – опорно-рухова система зооморфного робота. Мета магістерської атестаційної роботи – проектування та розробка 3D моделей кінцівок зооморфного робота. Методи дослідження – кінематичний та структурний аналіз, біонічний аналіз. В роботі був проведений аналіз конструктивних особливостей сучасних зооморфних роботів, побудови їх несучої конструкції, проаналізована кінематична схема найбільш відповідаючих умовам ТЗ зразків, проведений аналіз рухомих платформ зооморфних роботів, та відповідного ПО для створення 3D моделі робота. Був проведений біонічний аналіз біологічного зразка робота (кота свійського), побудована кінематична схема кінцівки робота та загальна схема разташування компонентів. Розроблені 3D моделі основних частин зооморфного робота – ¬ кінцівки, корпус, та на їх основі розроблена збірна модель зоомоорфного робота. Для визначення основних шкідливих виробничих факторів в робочій зоні були виконані необхідні розрахунки в розділі охорони праці. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у міжнародній конференції «ADED-2019», та опубліковані у збірнику студентських наукових статей (ADED-2019).
Keywords: зооморфний робот; крокуючий робот; опорно-рухова система; cad; solidworks