Проблемні моменти правового регулювання банківської діяльності та шляхи їх вирішення - Товкун, І. М.; Зубко, Т. С. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У статті проаналізовано головні проблемні питання правового регулювання банківської системи України з урахуванням уніфікації законодавства України з законодавством Європейського Союзу. Досліджено сутність банківської системи, з’ясування неефективності механізмів гарантування банківського права, визначення необхідності поліпшення банківського законодавства України в контексті світового досвіду сфери регулювання банківської діяльності. // The article analyzes the main issues of legal regulation of the banking system of Ukraine, taking into account the unification of Ukrainian legislation with the legislation of the European Union. The essence of the banking system, the determination of the ineffectiveness of the mechanisms of guaranteeing banking law, the determination of the need to improve the banking legislation of Ukraine in the context of world experience in the sphere of regulation of banking activities is investigated.
Keywords: банківська діяльність; банківська система; банківське законодавство; Національний банк України; правове регулювання банківської діяльності; Банківський кодекс України; banking; banking system; banking legislation; National Bank of Ukraine; legal regulation of banking; Banking Code of Ukraine