Розробка кільцевої антенної решітки для пеленгування джерел радіовипрмінювання - Азарова, В. І. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процеси функціонування антенних систем у складі радіопеленгаційних комплексів. Предмет дослідження – антена типу ТЕМ–рупор, як елемент кільцевої антенної решітки діапазону 1000– 6000 МГц для пеленгування джерел радіовипромінювання. Мета роботи – дослідження роботи антени типу ТЕМ рупор діапазону 1000– 6000 МГц у складі кільцевої антенної решітки засобами комп’ютерного моделювання. Для моделювання антени використано метод моментів, який реалізовано в складі CAD FEKO. Представлені результати моделювання антени типу ТЕМ– рупор, який є елементом кільцевої антенної решітки пеленгатора діапазону 1000– 6000 МГц. Зокрема, отримані залежності коефіцієнта відбиття, КСХН та ДС в робочій смузі частот. Область застосування – пеленгаторні системи радіомониторингу.
Keywords: діаграма спрямованості; пеленгаторні антени; антенна решітка; нтерферометр