Дослідження методів інтелектуальної обробки зображень та їх використання в системах опрацювання графічної інформації - Артющенко, К. А. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес автоматизації обробки та аналізу графічної інформації. Предметом дослідження є методи інтелектуальної обробки зображень та можливостей їх застосування для підвищення ефективності обробки графічних даних. Метою дослідження є розробка методу інтелектуальної обробки зображень, здатного підвищити ефективність роботи систем опрацювання графічної інформації. В процесі виконання роботи було проведено порівняння сучасних методів обробки зображень за визначеними критеріями. Детально розглянуто методи аналізу та перетворення графічних даних. Запропоновано метод інтелектуальної обробки зображень та проведено його експериментальну перевірку на практичних прикладах. Створено веб-сервіс, який поєднує можливості хмарної платформи Cloudinary та розробленого інтелектуального методу попереднього препроцесингу. Наведено оцінку ефективності розробленого методу в порівняні з існуючими аналогами. Запропонований метод може бути використаний у системах опрацювання графічної інформації, що дозволяє підвищити точність обробки зображень та оптимізувати роботу програмних комплексів для аналізу графічних даних.
Keywords: інтелектуальна обробка зображень; графічна інформація; аналіз зображень; cloudinary