Дослідження асортативності безмасштабних мереж - Черномуров, Д. А. (My University, 2020)
Мета атестаційної роботи – характеристика асортативності, аналіз структури мереж з екстремальною асортативністю, огляд моделей мереж; масштабно–інваріантні (Scale–Free) мережі, аналіз структури SF–мереж з екстремальною асортативністю. Методи дослідження – розробка алгоритмів побудови SF–мереж з екстремальною асортативністю, оцінювання граничних значень коефіцієнту асортативності для SF–мереж, проведення імітаційного моделювання асортативних SF–мереж.
Keywords: асортативність; графік; спектр графіка; ступінь кореляції