Система керування мобільним роботом на основі IoT технологій - Татарінцев, О. В. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – мобільний робот. Предмет дослідження – система керування мобільним роботом. Мета магістерської роботи – розробка системи дистанційного керування мобільним роботом. Методи дослідження та апаратура: для розв’язання задачі розробки системи керування мобільним роботом використовуються методи системної інженерії, планування експериментів; алгоритми керування реалізовані мовами програмування Python і С#; плата керування міні-комп’ютер Raspberry Pi 3 model B (тактова частота процесора – 1,0 ГГц), з операційною системою Linux Raspbian; обмін даними між оператором та роботом – point-to-point; мережа для передачі команд – Wi-Fi. Результати: науковий – удосконалено систему керування мобільним роботом з використанням IoT технології за показниками часу автономної роботи, дальністю зв’язку і витратами; практичний – алгоритми, програми та схеми підключення системи дистанційного керування мобільним роботом. Області застосування – моніторинг важкодоступних або небезпечних зон промислових будівель, оперативне втручання в приховані процеси, проведення вибухотехнічних робіт (пошук, витяг, транспортування, знешкодження, знищення вибухонебезпечних предметів), промисловість, побут.
Keywords: мобільний робот; internet of things; експеримент; дистанційне керування; raspberry pi; python; linux