Розробка пристрою для аналізу спектру джерел випромінювання - Расулі Тимур Шах Валійович (My University, 2025)
Мета роботи – розробка та дослідження принципу роботи Фур'є спектрометра. У першій частині роботи розглянуто різні конструкції спектрометрів, їх технічні характеристики, визначено області застосування спектру. аналізаторів Друга частина роботи включає в себе розробку оптичної схеми Фур’є спектрометра, вивчено принцип його роботи, переваги та недоліки. Особливу увагу приділено конструктивним особливостям пристрою, підбору основних оптичних, оптико-механічних елементів, з обґрунтуванням їх вибору. В третій частині представлено математично-програмне забезпечення Фур’є-спектрометра.
Keywords: дзеркало; інтерферограмма; інтерферометр Майкельсона; лазер; перетворення Фур'є; фотоприймач; Фур'є-спектрометр