Мобінг у трудових відносинах - Юшко, А. М.; Чехун, Д. Р. (Право, 2020)
Робота присвячена дослідженню проблеми мобінгу (або цькування на робочому місці). Законодавством України не передбачена відповідальність за утиск і цькування на робочому місці. Внесені до Верховної Ради України законопроєкти щодо врегулювання цього питання так і не були ухвалені. У роботі розглядаються причини виникнення утиску працюючих на робочому місці, основні види мобінгу (вертикальний і горизонтальний), обов’язки керівника щодо виявлення та протидії мобінгу серед підлеглих осіб, запропоновані шляхи його попередження. // The work is devoted to the study of the problem of mobing (or harassing in the workplace). The legislation of Ukraine does not provide responsibility for oppression and harassment in the workplace. In the Verkhovna Rada of Ukraine, the draft laws on the settlement of this issue have not been approved. The work examines the reasons for the development of working in the workplace, the main types of mobogram (vertical and horizontal), the duties of the head of detection and combating mobs among subordinates, the ways of its warning are proposed.
Keywords: мобінг; працівники; роботодавці; психологічний терор; mobing; workers; employers; psychological terror