Концептуальний напрямок обробки зображень із збереженням ключових ознак в процесі аеромоніторингу - Бараннік, Волод. Віктор.; Мусієнко, О. П.; Коломієць, В. Д.; Сорокун, А. Д. (видавництво "МАДРИД", 2019)
В роботі розглядаються питання, які пов'язані з обробкою зображень, що формуються на борту безпілотних літальних апаратів. Показується, що отримані зображення представлені у вигляді цифрових аерофотознімків, що характеризуються різною інформативністю. Тому для подальшої їх обробки, пропонується застосувати технології зменшення інформаційної інтенсивності, на основі методів сімейства JPEG. Таким чином, запропонований концептуальний підхід дозволить знизити об’єм передаваємих даних із збереженням ключових ознак на фотознімку.
Keywords: аеромоніторинг; безпілотний літальний апарат; гібридна війна; інформативність; ключова ознака