Договір у фінансово-правовому регулюванні і його вплив на динаміку фінансових правовідносин - Макух, О. В. (Право, 2016)
У статті проведено характеристику договору у фінансово-правовому регулюванні і його впливу на динаміку фінансових правовідносин. Підкреслено, що, незважаючи на законодавче використання договірних конструкцій у фінансово-правовому регулюванні, договір є доволі незвичним юридичним фактом. Для публічних галузей права такий спосіб регулювання відносин між учасниками є не характерним, що обумовлено особливостями предмета та методу правового регулювання, однак вживаним. У динаміці фінансових правовідносин договори відіграють значну роль, забезпечуючи перехід від державного нормативного регулювання відносин до індивідуального. Відбувається це шляхом закріплення в ньому суб’єктивних прав і кореспондуючих обов’язків учасників фінансових правовідносин. // The article conducted a characteristic of the contract in financial and legal regulation and its influence on the dynamics of financial legal relations. It is emphasized that, despite the legislative use of contractual constructions in financial and legal regulation, the agreement is rather unusual legal fact. For public branches of law, this way of regulating relations between participants is not characteristic, due to the features of the subject and the method of legal regulation, but used. In the dynamics of financial legal relations, contracts play a significant role, ensuring the transition from the state regulatory regulation of relations to the individual. This is due to consolidating the subjective rights and correspondent responsibilities of participants in financial legal relations.
Keywords: договір; фінансово-правовий договір; фінансові правовідносини; contract; financial and legal agreement; financial legal relations