Стан та перспективи розвитку інноваційної сфери України - Чайка, Д. Ю. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
Сталий розвиток економіки неможливий без активізації інноваційної діяльності. Інноваційна система країни дозволяє поєднати економічні та соціальні відносини, знання та технологічні інновації. Інноваційність є визначальною характеристикою сучасних науково-технічних, виробничих, соціально-економічних та інших суспільних процесів. Ефективний інноваційний потенціал – це не тільки шлях динамічного розвитку та успіху, але й засіб забезпечення безпеки та суверенітету країни, її конкурентоспроможності у сучасному світі. Протягом багатьох століть багаті природні ресурси означали стабільність і процвітання для держави. Однак у ХХ-ХХІ століттях така закономірність вже не є очевидною.
Keywords: інноваційна система; новітніх технологій