Дослідження методів захисту інформації в безпроводових системах з технологією massive MIMO - Поповська, Є. О. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – процеси функціонування безпроводової мережі. Предмет дослідження – характеристиики безпроводової мережі. Мета кваліфікаційної роботи – аналіз архітектури і параметрів безпроводової мережі 5G, а також вдосконалення методів інформаційного захисту безпроводової мережі з технологією massive MIMO. Методи дослідження – емпіричний аналіз, порівняння, аналітичне моделювання. На сьогоднішній день впровадження вдосконалених методів інформаційного захисту безпроводових мереж є актуальною задачею, оскільки в наш час відбувається суттеве збільшення кількості користувачів і потоків інформації в безпроводових мережах. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження захисту безпроводових мереж 5G, в тому числі з технологією massive MIMO. Розглянуто моделі та базові види загроз. Досліджено можливості вдосконалення захисту безпроводових мереж міліметрового діапазону з технологією massive MIMO. Проведено моделювання захисту від глушіння безпроводових систем за допомогою інтелектуальних антенних граток. Запропоновано методи збільшення захисту безпроводових мереж massive MIMO.
Keywords: архітектура безпеки систем 5G; технологія massive mimo; міліметровий діапазон; багатокористувальницький доступ; моделювання захисту від глушіння