Проблеми та перспективи використання методів гомоморфного шифрування в хмарних обчисленнях - Білова, Т. Г. (My University, 2016)
Розглянуто основні поняття гомоморфного шифрування. Проаналізовано існуючи алгоритми побудови повністю гомоморфних систем. Визначено підходи до оцінки криптостійкості гомоморфного шифрування. Сформульовано проблеми та перспективи використання гомоморфного шифрування для організації безпеки даних в хмарних обчисленнях. Рассмотрены основные понятия гомоморфного шифрования. Проанализированы существующие алгоритмы построения полностью гомоморфных систем. Определены подходы к оценке криптостойкости гомоморфного шифрова- ния. Сформулированы проблемы и перспективы использования гомоморфного шифрования для организации безопасности обработки данных в облачных вычислениях. The basic concept of homomorphic encryption. We analyzed the existing algorithms for constructing a fully homomorphic systems. Approaches to the evaluation of the reliability of the homomorphic encryption. Formulated the problems and prospects of using homomorphic encryption for data security in cloud computing.
Keywords: хмарні технології; безпека даних; криптографічні системи; гомоморфне шифрування; криптостійкість; матричний поліном