Моделювання перетворювача топології Buck для системи управління нагрівачем у вакуумі - Михальов, О. І.; Зимогляд, А. Ю.; Гуда, А. І. (My University, 2019)
Розроблено математичну модель та на її основі запропоновано та практично реалізовано перетворювач топології Buck системи управління нагрівачем термічного випаровування металу у вакуумі при створенні функціональних покриттів. Порівняння з даними, що отримані в реальному експерименті, підтвердило адекватність запропонованої моделі, а її подальше використання дало можливість створення високоякісних функціональних покриттів спеціального призначення. The mathematical model was developed and on its basis a Buck topology converter of the control system of the heater of thermal evaporation of the metal in a vacuum was created and practically realized during the creation of functional coatings. Comparison with the data obtained in the real experiment, confirmed the adequacy of the proposed model, and its subsequent use has made it possible to create high-quality functional coatings of special purpose.
Keywords: понижуючий перетворювач постійного струму; step down DC/DC converter; вакуумний випаровувач; функціональні покриття